Cold & Hot
Nieuwjaarsactiviteit 21 januari 2017


Terwijl ons gezelschap vorm krijgt in de kille avonduren op de Brugse Burg, doet de aanwezige gids al meteen een merkwaardige vaststelling: "Zijn jullie allemaal familie van elkaar?"  Prachtig is dat! Hoeveel woorden ik hier verder zou aan besteden, die boodschap kan niet duidelijker zijn. Een buitenstaander ziet hoe wij mekaar begroeten en benoemt haar observatie met de maatstaf die zij kent. Dit is een hechte, en vooral 'verbonden' groep.

Maar voor de rest van de avond staan we daar niet langer bij stil en laten we ons leiden door ludieke en pikante vertellingen uit het Brugse verleden. Hierbij leren we brokjes geschiedenis kennen die op de schoolbanken niet werden aangeboden. Over de sexuele drift van vroegere heersers (pussy grabbing was toen nog geen trendy woord, maar wie wat fantasie heeft kan zich de exploten van de heren van weleer levendig voorstellen), de zorg voor bastaarden, de drang naar sexuele performantie (en daarbij betrokken hulpmiddelen), voyeuristische (schijn)heilige paters, Brugse cupmaten en de gekruide metaforen uit de Vlaamse volkstaal van Guido Gezelle. Allemaal leuke weetjes die met het nodige animo worden gedegusteerd door ons wandelend troepje.


   

Hoewel er halfweg een kleine opwarmer in flesvorm is voorzien, zijn de rode neuzen en wangen vooral te wijten aan de winterse omgevingstemperatuur. Misschien draagt onze meelevende natuur met de pikante verhalen ook wel bij aan een betere doorbloeding? Maar dat is moeilijk om te testen. De Ginkgo Biloba, die ik op voorschrift van mijn huisarts moet innemen voor oorsuizen, zou volgens onze gids tot de categorie van afrodisiaca behoren. Dat wist ik nog niet, en mijn rode oortjes blijven ook netjes verborgen onder mijn warme muts. Verder vind ik ons groepje wel best een opwindend gezelschap, maar niet in die mate dat er performantieondersteunende middelen moeten aan te pas komen.

Als het moment is gekomen om afscheid te nemen van onze gids, drukt ze nog eens expliciet  haar waardering uit voor de prachtige sfeer in onze groep. Dat is op zich al harverwarmend, maar we verlangen toch stilaan naar meer tastbare elementen om onze temperatuur op peil te krijgen. In de warme omgeving van het Meersenhuis wacht ons een ruim aanbod van happen en drankjes. 

 


Aangezien de bijeenkomst in eigen regie wordt uitgevoerd kan er ook fysieke energie worden omgezet in extra warmte. Toch fijn om te zien dat de bereidwilligheid in onze bende zo manifest aanwezig is, en er quasi zonder orders of  instructies spontaan een doeltreffende organisatie wordt opgezet. Misschien zit onze militaire achtergrond hier toch voor iets tussen?


Het jaaroverzicht van de voorzitter maakt duidelijk dat we ook tijdens het voorbije jaar vrij actief geweest zijn. Veel in beeld geweest; veel genoten van gemeenschappelijke activiteiten; veel engagement voor en door de Kring. Toegelicht met enkele prentjes, wordt de voorzitterlijke Nieuwjaarsbrief zeer verteerbaar. Daarna is het tijd om tussen pot en pint de kameraadschap wat aan te scherpen. De ambiance komt vanzelf.


Blijkbaar heeft de avondwandeling voor een 'hongertje' gezorgd, want de belegde broodjes gaan vlot binnen. Ook warmt iedereen merkbaar op, zowel fysiek als in de gesprekken. Dat is natuurlijk ook het opzet van deze bijeenkomst. Lekker babbelen over de dingen die ons interesseren en die we willen uitwisselen met de maten. Soms gaat dat diep en soms moeten we gewoon eens ons verhaal kwijt. Er is vanalles te rapen op zo'n avondje uit.

We hebben er allemaal op de een of andere manier een gezonde blos aan overgehouden. Een goed gebalanceerde meeting met plezante vertellingen van onderlegde gidsen, afgewisseld met eigen producties. Een geslaagde combinatie van buiten- en binnenpret. Een lekkere variatie aan natjes en droogjes. Ah ja, en natuurlijk de stimulerende ervaring van Hot & Cold in veel verschillende dimensies. Alleen de sauna was er nog tekort aan ...

Beste wensen voor 2017, 

Vz@roo-west.be