Gratias tibi ago (dank u)

Kringmaaltijd, vrijdag 22 november 2019


Onze dertigste korpsmaaltijd, een kring die 35 jaar bestaat, en de tiende keer dat we samenkomen in het kasteel van Moerkerke. Allemaal opmerkelijke zaken die helpen om de toon te zetten voor de 2019-editie. De Ridderzaal is gedecoreerd met attributen uit ons verleden en het heden. Bekende gezichten op foto's van weleer, met meer haar en minder strepen en medailles. Maar toch vooral met een goed gevoel over het samenzijn van toen en nu.

Het menu is beloftevol, en maakt ook alle verwachtingen waar. Zeer fijne en lekkere gerechten komen op onze borden om de smaakpapillen te verwennen. Alles ook goed en ruim overgoten met bijpassende dranken. Beslist een exta motivatie om geen enkele kringmaaltijd te missen. Toch is dit maar één element van het hele opzet. Er zit altijd een doordachte organisatie achter ons korpsfeest. Zo is onder andere het 'gulden boek' terug opgedoken uit de plooien van onze geschiedenis. Iedere aanwezige mag er meteen zijn (Polaroid®) prentje in plakken en/of wat gedachten op papier zetten. Hoe zullen we daar binnen tien jaar op terugblikken?


Ook de traditionele momenten om kringleden even in het voetlicht te zetten horen bij dit samenzijn. De voorzitter die 21(= 3x7) jaar in functie is, krijgt een Trappist - voorsmaakje op een bestuursuitstap langs diverse kloosterbrouwerijen. Een studiereis met herbronning, zeg maar. 

Maar er zijn meer verdienstelijke mensen die eens wat extra aandacht verdienen (voorzitters krijgen dat al uit hoofde van hun mandaat). Paul is al een steunpilaar van onze groep, van zolang als ik het mij kan herinneren. Merci! Peggy heeft grenzen verlegd met een heerlijk verslag van onze kringexploten in Düsseldorf. Danke shön! 

De boys in bleu, die tegenwoordig zowat ons representatie-team vormen (ons showteam?), verdienen ook een schouderklopje. Speciaal meegebracht uit de US, krijgen ze een koelkastmagneet met een carrier en een F14 erop. Een cool presentje voor een coole bende. Thanks!

Uiteraard zijn er ook laureaten binnen ons gezelschap, die we met bijzondere eer belonen. Pascal mag zijn bronzen KNUROO - medaille opgespeld krijgen. Een beetje met vertraging, maar helemaal verdiend en ... met een surrealistisch verhaal erbij waar je moet bij glimlachen.

Benedict valt compleet uit de lucht (oei, slechte beeldspraak voor een fervent zweefvlieger) als hij onze ULA (ster) mag ontvangen. Dat gebeurt wel meer bij mensen die een gedreven inzet leveren voor de kring. Dat zijn 'gewoon' gedreven mensen! Maar wij appreciëren dat, en belonen dat met onze eigen vereremerking. Gratias tibi ago!

Niemand moet met lege handen naar huis, want de Kring, die maken we met z'n allen. Bij een koralen jubileum horen 'exotische' geschenkjes die doen dromen van avonturen op verre zonnige stranden aan helderblauwe zeeën.

Ook leuk, natuurlijk. Maar onze winterse samenkomst in het Kasteel, uitgedost in onze meest feestelijke tenue, samen met onze wapenbroeders en partners, kan ook best memorabel zijn. Goed gegeten, goed gebabbeld, goed gelachen, .. goed gezelschap.

Dankjewel!

 DVz

tot volgend jaar!