In de kijker

Kringmaaltijd 20 november 2009

Voor het schrijven van een volledig verslag heb ik nog geen tijd gevonden. Maar het staat natuurlijk iedereen vrij om een bijdrage te leveren. Vorig jaar lieten enkele echtgenotes de inkt vloeien over ons korpsfeest, wat een opmerkelijk resultaat opleverde.

De editie van dit jaar is, zoals de foto's laten zien, een memorabele ervaring geweest. Met z'n 31 aan tafel en af en toe een toegift onder vorm van een speechke of een presentje. Het kroontje uit parels dat op de foto staat heeft op ware grootte slechts een diameter van 2,5cm, en werd bij alle mannen opgespeld. Het zilver als symbool voor ons 25 jarig bestaan, het kroontje ter herinnering aan koningsdag. Voor de dames waren er bloemen en blaadjes uit parels. Ook daar de nodige symboliek, maar daarvoor moet je erbij geweest zijn.


Ter gelegenheid van het jubileum hadden we ook bijzondere mensen over de vloer. De beide erevoorzitters kwamen opdagen, zodat alle voorzitters uit onze kringgeschiedenis aanwezig waren. Hieboven staat Yves op de foto met ons jongste (sympathiserend) lid (Adjt KBO Joris Vanhoecke). Dat ze tijdens de avond heel wat boeiende conversatie konden opzetten, wijst er toch op dat militaire anekdotes de generaties overschrijden.

Maar er waren nog veel andere lachende gezichten op het appèl. Terecht, want niet enkel het eten en het gezelschap waren voortreffelijk, ook de extraatjes zorgden voor een vrolijke stemming. Al van bij de receptie waren de feestelijke elementen duidelijk aanwezig. Een kleine compilatie van foto's uit ons roemrijk verleden hielp om menig verhaal terug op te halen. Daarnaast was er ook een greep uit onze trofeeënkast uitgestald. Zelfs onze jongste kwam hiervan onder de indruk. Vermoedelijk dacht hij dat onze geschiedenis uitsluitend uit salonmanoeuvres bestond.

De traditionele voorlezing van het menu is in de handen van Marc Leniere (Sgt 4ever) weer een schitterend staaltje retoriek geworden. De Medics hebben echt wel hun stempel gedrukt op dit feest.

En Marc (S4) heeft natuurlijk voor de plaatjes gezorgd. Die bewaren we echter voor de fotoreportage, en het 'verluchten' van het finale artikel (of artikels?). 

Met dit kleine tekstje en mijn gelegenheidsfotootjes krijg je al een idee van de ambiance die kenmerkend was voor onze kringmaaltijd. Méér volgt later. Leg ondertussen al de agenda klaar om binnenkort de aankondiging van onze volgende editie te noteren. Volgende maand wordt de datum hiervoor vastgelegd. Zorg dat je erbij bent!


Feestelijke groeten van de voorzitter van de jubilerende kring.

Vz@roo-west.be