Switchback Memorial March 

10 september 2016


 Op zaterdag 10 september werd er RV gegeven aan het OC St Jozef te Maldegem. Vier kringleden (Chris, Pascal, Patrick en ikzelf) met hun partner en sympathisanten waren verzameld om de korte familiewandeling van 8 kilometer aan te vatten. De wandeling bracht de 11 dapperen van het gezelschap langs de oostelijke kant van Maldegem naar enkele mooie plaatsjes in de omgeving. Deze herdenkingsmars (bevrijding 1944) wordt onderandere georganiseerd door bestuurslid van onze Kring: Adjt(R) Benedict Braet.
Na de korte, maar krachtige wandeling konden we onze dorst laven met een frisse pint of een frisdrankje. Het was immers een prachtige dag waar de zon zich van haar beste kant liet zien (>30įC).

Tweede luik was de plechtigheid op de grote markt van Maldegem. De Canadees-Poolse delegatie (Mil en Civ) werd er muzikaal ontvangen door de gemeentebesturen van verschillende Belgische en Nederlandse gemeenten. 'Remembrance For Freedom 'zorgde voor een authentieke sfeer met hun militaire oldtimers. De lokale vaderlandslievende verenigingen en enkele nieuwsgierige omstaander vervolledigden de indrukwekkende groep op de markt.


Na de toespraken van alle vertegenwoordigers en de uitgebreide bloemenhulde werden de nationale hymnes van Canada, Polen en BelgiŽ gespeeld. 

Bloemen werden neergelegd namens de Kring Reserveonderofficieren door voorzitter Didier en POC Chris. Marc G was, zoals gebruikelijk, onze fotograaf van dienst tijdens de plechtigheid..


Een stoet werd gevormd en die bracht iedereen terug naar het OC, om daar af te sluiten met nog een traktatie van de gemeente. Merci.Bedankt aan de organisatie en de POC voor deze geslaagde activiteit.

Volgend jaar zeker terug present!


Didier Devlieghe

ADC(R)