In de kijker

Last Post 12 september 2009

In de mensenmassa aan de Menenpoort lijkt de aanwezigheid van 10 (reserve)onderofficieren misschien niet veel zaaks, maar we zijn zeker opgemerkt. Meer nog, de belangstelling voor ons optreden was overweldigend. Op de fotoreportage die binnenkort op deze website zal verschijnen kun je zelf vaststellen hoe indrukwekkend de ceremonie is geweest. Natuurlijk dat de bijdrage van de Glen Avon Pipes and Drums daar voor een belangrijk stuk in meespeeld. Maar onze bloemenhulde was zeker ook een blikvanger. Als leden van de 'Belgian Army' krijgen wij steeds de eerste kans om onze krans neer te leggen, vóór de andere deelnemers. Dus staan wij ook vooraan op het centrale punt van de plechtigheid. Wees er maar zeker van dat op dit moment foto's van onze aanwezigheid wereldwijd beschikbaar zijn. En met enig chauvenisme durf ik wel beweren dat we voorbeeldig in de kijker zijn gekomen. De aanwezigen bevestigen dat wij veruit het beste 'optreden' hadden, niettegenstaande het Britse geweld (zwaaiende armen, en heftige voetslagen) van de overige delegaties.

(foto: schuine blik op bloemenkrans en gelijnde delegatie onderofficieren; medical, landcomponent, marine)


Na het optreden was er natuurlijk gelegenheid om nog wat na te kaarten met een drankje en een hapje. Met de vrij aangename buitentemperaturen op deze tijd van het jaar is een 'terrasje doen' zeker meegenomen. Aangezien bijna iedereen in gezelschap van vrienden en familieleden gekomen was, konden we praktisch een volledig terras voor ons opeisen. Lekker 'chillen' in uniform op de Ieperse Markt. Geen alledaags zicht, en zondermeer weeral een blikvanger. Voor ons misschien met een beetje nostalgisch gevoel naar de tijd toen (dienstplichtige) militairen wel meer voorkwamen in het straatbeeld. Goed gevoel!

(foto: nakaarten op een terrasje, weeral in de kijker)
Het is een fijn avondje uit geweest, met heel wat belangstelling voor onze inbreng in de ceremonie. Veel mensen hebben hier een goeie herinnering opgedaan, zowel bij het publiek als bij de deelnemers. Dit is in feite een familie-evenement geweest waar we ons uniform met trots hebben kunnen dragen. Iedereen wordt er beter van. Dat is waar de Kring voor staat.

Volgend jaar doen we het opnieuw, en kijken nu al uit wanneer de Glen Avon Pipes & Drums van de partij zijn. Wie het nog niet heeft meegemaakt moet de BOOL's blijven volgen rond september 2010.  Want dan wil je er ook bij zijn.

Vz@roo-west.be