In de kijker

Last Post 11 september 2010

Misschien is het 'nieuwe' er een beetje af, zodat de belangstelling van de kringleden wat afzwakt. Toch is er nog een opvallende delegatie reserveonderofficieren aanwezig. Ander volk is er des te meer. Wellicht geen toeval, aangezien er maar liefst 3 muziekbands van de partij zijn. Dat zorgt natuurlijk voor een heel bijzondere ambiance. Waarschijnlijk is er ook braderie geweest in Ieper, waardoor vanzelf al heel wat volk op de been is. Er moet niet aan getwijfeld worden dat we hier toch in de kijker lopen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit!


(foto: drie componenten brengen een groet aan het monument, na de bloemenhulde)


Het is wel bijzonder leuk om enkele 'oude rotten' te treffen bij deze gelegenheid. Dirk Saegeman komt ons even goeiedag zeggen, en Freddy Deweer laat zich ook strikken voor een babbel. Het doet goed om deze collega's weer te zien.


(foto: West Yorkshire Police Band)
Evengoed ervaren we natuurlijk de sfeer van 'herkenning' voor de Engelse delegaties die we al kennen van vorige jaren. De Avon Glen Pipes & Drums zorgen voor hun gebruikelijke bloedstollende klanken. Dit keer worden ze aangevuld met wat Engelse 'flikken': The West Yorkshire Police Band. We hebben ze liever in deze hoedanigheid, dan aan het raampje  na een snelheidsovertreding. Hun optreden mag er wel zijn. Ze zorgen er tevens voor dat de gebeurtenis op YouTube terecht komt.

(foto: Avon Glen pipes)

Jammer genoeg wordt ons deze keer geen plaats op de eerste rij gegund. Vorige keren ging 'the Belgian Army" steevast vooraan bij de bloemenhulde. Dit jaar zijn er andere gegadigden in uniform, die blijkbaar voorrang moeten krijgen. We worden wel opgemerkt door de omstaanders, maar op YouTube zijn we niet zichtbaar. Bah ja, we gunnen de eer wel aan de Engelse delegaties. Tenslotte is het vooral hun monument.

(foto: Stevenage Cadet Band)

Ze zorgen in ieder geval voor heel wat muzikale animatie. De aanwezigen hebben zeker waar voor hun geld gekregen. Zo'n muziekband - optreden is vanzelf al mooi, maar onder de Menenpoort wordt het pas echt indrukwekkend. Kippenvel verzekerd!

We spoelen de emoties weg met een frisse pint op een terrasje in de zomeravond. De Kring dekt de kosten. Wie het gemist heeft, moet toch maar eens overwegen om de volgende editie bij te wonen. Hoeveel woorden ik hier ook aan besteed, het blijft een onbeschrijfelijke ervaring. Je moet dat gewoon meemaken.

Afspraak, volgend jaar, in september, bij voorkeur samen met de pipers van de Avon Glen Band.

See you there?

Vz@roo-west.be