Archief

Fotogalerij Contacts Links

Archief  2014
Nieuwjaarsactiviteit 2014

Meer dan 30 leden namen deel  aan de eerste activiteit van het jaar. Lees verder ...


Mag het iets meer zijn?

De Kring komt samen


Er zijn twee momenten in het jaar, waarop de Kring zeker de leden aan tafel wil krijgen. Eentje omdat het statutair 'moet': de Algemene Vergadering en eentje omdat we een traditie willen in stand houden: de Kring/korpsmaaltijd. Allebei prima momenten om het kringleven te proeven, en interessante mensen tegen het lijf te lopen. De Kringmaaltijd van 2013 was zeker 'bijzonder'. De ASV van 2014 zat ook vol 'speciallekes'. Altijd de moeite om op het appèl te zijn, als de Kring zijn leden mobiliseert. Tegenwoordig doen we onze activiteiten graag 'light'; maar dat betekent niet dat ze inhoudelijk minder waard worden. In feite zien we graag dat het net "iets meer" is dan verwacht. 
Lees verder...

Last Post in Ploegsteert

In tegenstelling tot het stedelijke karakter van de Last Post ceremonie onder de Menenpoort, heeft Ploegsteert zijn dorpssfeer niet verloren. Hier verzamelt geen massa toeristen of indrukwekkende bands. Het dorp komt samen, met jong en oud, om eventjes ernstig stil te staan bij de tragedie van 100 jaar geleden. Het is een sfeer waar wij als Kring graag ons steentje bijdragen. Lees verder ...


In beeld geweest ...

Onze Nationale Feestdag is voor veel Belgen vooral een 'vrije' dag. Een dagje om te ontspannen, en lekker te doen waar we zelf zin in hebben.
Voor publieke gezagsdragers (uniformdragers) is het een dag van ceremonieel vertoon en reflectie.
Het Te Deum, gezongen ter ere van de Koning, is ook een medium om alle 'leiders' van mensen op te roepen hun gezag op een wijze manier te hanteren.
Die boodschap verdwijnt soms een beetje naar de achtergrond, bij de samenkomst met collega's, de feestelijke sfeer, en de alcoholconsumptie bij de afsluitende receptie. Maar in essentie zou dit een ode aan de wijsheid moeten zijn.
Princes Astrid kwam ons hierbij inspireren, en onze Kring zorgde voor een zichtbare delegatie bij het Te Deum te Brugge. 
Lees verder ...Gevallen (Engel) aan het IJzerfront

De Groote Oorlog zal de komende jaren nog heel wat voorpaginanieuws leveren. Daar is niet aan te ontkomen. Dus kunnen we dat gegeven net zo goed integreren in onze Kringactiviteit. Met onze Dirk erbij, die feitelijk de Dodengang tot patrimonium van zijn affectatie-eenheid (KLM) mag rekenen, ligt het voor de hand dat we de vernieuwde site een geleid bezoek brengen. Voeg daarbij nog een drankje en een hapje in een van de meest merkwaardige etablissementen van de Diksmuidse regio, en de 2014-editie van onze familiedag is klaar voor consumptie.  Lees verder ...


Hulde

Deelnemen aan plechtigheden en ceremonies, maakt deel uit dan de opdracht van onze vereniging. We koesteren een aantal jaarlijkse 'vaste' afspraken waar we en delegatie in uniform leveren. Daarnaast proberen we ook de waarde van hulde, eer en plicht te cultiveren en uit te dragen. Soms op creatieve wijze.
Onze aanwezigheid onder de Menenpoort op 6 september, en bij de Switchback Memorial March op 13 september, zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan. 
Lees verder ..."a Man in Uniform"

November is altijd een piekmaand voor representatietaken in uniform. Onze kring liet zich zien bij de bloemenhulde van 11 november en op het Te Deum van 15 november. Bij een publiek optreden in uniform zijn er enkele regels te respecteren. Op zo'n moment zijn wij toch een beetje uithangbord voor Defensie? Een vaststelling die aanzet tot enige introspectie ter zake. Lees verder ...

Jubileum

Kringmaaltijd 2014

De Kring Brugs Ommeland & West-Vlaanderen bestaat 30 jaar. Dat is reden voor een jubileum. De kringmaaltijd leverde de geknipte achtergrond voor de viering van deze gebeurtenis. Het is een pareltje geworden, wat ook past bij een parelmoeren jubileum. Lees verder...
Document made with Nvu