Archief

Fotogalerij Contacts Links

Archief  2013
Nieuwjaarsreceptie 01/02/2013


Bijna zestig mensen trotseren de stormwind om het West-Vlaamse reservistenkliekje te vervoegen in Middelkerke. De Mess Continental is er een vertrouwde plek voor het militaire volk van onze provincie, en is dus ook bijzonder geschikt om de nieuwjaarsreceptie te laten doorgaan. Het tijdstip ervoor valt wel net buiten de nieuwjaarsmaand, maar dat is slechts een detail als we in goed gezelschap verkeren.
De onderofficieren zijn niet talrijk dit jaar, en het is voorbarig om daar conclusies uit te trekken. Maar misschien is dat toch een afspiegeling van wat er leeft bij de twee verenigingen. De nationale 'overnamepoging' van de KNVRO op KNUROO heeft de onderlinge relaties op schrep gezet; en er zal nog wat tijd overgaan om de opgeroepen emoties een gepaste plaats te geven. Aangezien de nieuwjaarsreceptie toch een uniek platform biedt voor communicatie tussen/over de verenigingen, waarbij de onderlinge relaties ter sprake kunnen komen, is het spanningsveld ook aanwezig in de nieuwjaarsbrief van de voorzitter. Een vleugje 'blues' op een feestelijke avond.    Lees verder ... 


Algemene Ledenvergadering Kring BO;  13/04/2013


Een babbel aan de toog, neemt wel eens strategische dimensies aan. Vooral als de sfeer gemoedelijk en veilig is, en de gasten zich aangeproken voelen. We verplaatsen ons wel naar een achterzaaltje, om de zaken een formeel karakter te geven, maar de ledenvergadering van de KNUROO-Kring Brugs Ommeland/W-Vl blijft toch vooral een open communicatiemoment tussen de leden en het presidium. Het is immers voor iedereen belangrijk om mee te denken over onze toekomst. Heel wat strategie aan de orde op deze bijeenkomst.  Lees verder...
Frontwandeling "Plugstreet"

Lang vóór de politici het noodzakelijk vonden om een taalgrens door ons land te trekken, werd in Flanders Fields flink wat bloed geofferd door de  soldaten van de Commonwealth, in hun strijd tegen de bezetter van het kleine België. Het leger van de Duitse Keizer is ondertussen al lang vertrokken, en de gewezen frontstreek is verkaveld tussen de bevoegheden van de vele overheden die ons land rijk is. Een wandeling in Ploegsteert is letterlijk grensoverschrijdend: taalgrenzen, provinciegrenzen, gemeenschapsgrenzen, landsgrenzen, ... Maar als we die oppervlakkige lijntjes even uit ons hoofd zetten, en de bodem laten spreken, dan komt de indrukwekkende geschiedenis die hier is begraven weer tot leven. Dat levert verhalen op die de zolen van je schoenen blazen. Lees verder ...


Goud!

 De jaarlijkse Algemene Statutaire Vergadering is niet enkel de gelegenheid waarop de leden hun zegje mogen doen. Het is ook een uitgelezen moment om verdienstelijke leden in de kijker te zetten. Patrick Willems kreeg dit jaar, welverdiend, de gouden KNUROO - medaille toegekend. Voor zijn onafgebroken 30 jaar lidmaadschap alleen al, zou dat een gepaste waardering zijn. Maar bij Patrick is het niet de kwantiteit die voorop staat, maar de kwaliteit. Zijn aanwezigheid bij kringactiviteiten zorgt altijd voor dat 'extra' beetje sfeer. En dan hebben we het nog niet over zijn schutterstalent waarmee hij onze Kring steevast aan een gewaardeerd palmares helpt.
Proficiat! Dik verdiend!
Reserve in actie!

 Wie met een naieve blik komt grasduinen op onze site, zou wel eens de indruk kunnen krijgen dat het reservistenleven enkel bestaat uit plechtigheden, historische exploratie, en feesten. Dat is natuurlijk wel van belang. Maar we hebben ook nog een handvol "actieve" reservisten in ons ledenbestand.  Die lopen in de kijker bij:
Daar mag dus ook iets over geschreven worden!


Traditie

Onze aanwezigheid op het Te Deum en de bijhorende plechtigheid ter gelegenheid van de Nationale Feestdag, is ondertussen een vaste traditie geworden. Met uitzondering van het aantreden van onze nieuwe Vorst, is deze 21ste juli niet veel anders verlopen dat de vorige.  Wellicht onder invloed van het warme weer, was er dit keer wel veel belangstelling voor het optochtje van genodigden en oudstrijdersverenigingen, tussen de kathedraal en het stadhuis. Er zal weer beeldmateriaal van ons circuleren in alle delen van de wereld.
Waar we nog veel meer in de kijker zijn gelopen, is tijdens de Last Post Ceremonie in Ploegsteert. Na wat anonieme verkenning van dit gebeuren, en ons recente bezoek aan de regio, leek het interessant om ook eens deel te nemen aan de maandelijkse bloemenhulde. We zijn er met enige ongerustheid voor communautaire strubbelingen naartoe getrokken, en hebben er een massa vriendelijke en hartelijke landgenoten aangetroffen. Het formele gebeuren was mooi en aangrijpend. Daarna zijn we er nog enkele uren blijven plakken, om heerlijk tot rust te komen in een vredig stukje België met faciliteitenLees verder ...
Nazomeractiviteiten

 Na de begroeting van het nieuwe Vorstenpaar, tijdens hun Blijde Intrede te Brugge, mag mijn uniform weer eventjes aan de haak. Maar er is in de voorbije maanden wel meer gebeurd dat het beschrijven waard is. Een overzichtje van onze Kring in actie, tijdens deze periode van vallende bladeren en korter wordende dagen, is hier te lezen.


Brugs Ommeland  'Ten Oorlog'


Arnout Hauben was in Bredene. Enkele leden van het bestuur gingen kijken en luisteren.   Lees verder ...
Mag het iets meer zijn?

De Kring komt samen


Er zijn twee momenten in het jaar, waarop de Kring zeker de leden aan tafel wil krijgen. Eentje omdat het statutair 'moet': de Algemene Vergadering en eentje omdat we een traditie willen in stand houden: de Kring/korpsmaaltijd. Allebei prima momenten om het kringleven te proeven, en interessante mensen tegen het lijf te lopen. De Kringmaaltijd van 2013 was zeker 'bijzonder'. De ASV van 2014 zat ook vol 'speciallekes'. Altijd de moeite om op het appèl te zijn, als de Kring zijn leden mobiliseert. Tegenwoordig doen we onze activiteiten graag 'light'; maar dat betekent niet dat ze inhoudelijk minder waard worden. In feite zien we graag dat het net "iets meer" is dan verwacht. 
Lees verder...


Document made with Nvu